Sanoatda oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligini taʼminlash va sertifikatlashtirish mexanizmini takomillashtirish
DOI:
https://doi.org/10.5281/zenodo.14776601Keywords:
oziq-ovqat xavfsizligi, sertifikatlashtirish, standartlashtirish, XASSP, texnik tartibga solish, xalqaro standartlar, raqamli texnologiyalar, sanoat islohotlari, aholi salomatligi.Abstract
Oʻzbekistonda oziq-ovqat sanoati iqtisodiy rivojlanish va xalqaro savdoda raqobatbardoshligini oshirishda
muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, aholi salomatligini taʼminlash va isteʼmolchilarning ishonchini tiklashda oziq-ovqat
mahsulotlarining xavfsizligiga boʻlgan eʼtibor katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada sanoatda oziq-ovqat mahsulotlari
xavfsizligini taʼminlash va sertifikatlashtirish mexanizmlarini takomillashtirish yoʻnalishidagi asosiy muammolar va ularni
hal qilish boʻyicha takliflar tahlil qilinadi. Tadqiqotda texnik tartibga solish agentligi va uning tizim tashkilotlarining roli,
shuningdek, ularning amalga oshirgan islohotlari oʻrganilgan. Maqolaning natijalari sanoatda xavfsizlik standartlarini
oshirish, eksport imkoniyatlarini kengaytirish va aholi salomatligini taʼminlashga qaratilgan samarali chora-tadbirlarni
amalga oshirish uchun muhim strategiyalarni belgilaydi.
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2025 YASHIL IQTISODIYOT VA TARAQQIYOT

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.