Turizmni rivojlantirishda oziq-ovqat xizmatlarining samaradorligini oshirish va O‘zbekistonda turistlarga ovqatlanish xizmatlarini takomillashtirish mexanizmlari
DOI:
https://doi.org/10.5281/zenodo.14531123Keywords:
gastronomik turizm, oziq-ovqat xizmatlari, umumiy ovqatlanish shoxobchalari, ovqatlanish xizmatlari va turlari, xorijiy franshizalar, samaradorlik usullari va tahlili.Abstract
Ushbu maqola mamlakatimizda turizmni rivojlantirishda oziq-ovqat xizmatlarining samaradorligini oshirish
va O‘zbekistonda turistlarga ovqatlanish xizmatlarini takomillashtirish mexanizmlarini ishlab chiqishga qaratilgan.
Umumiy ovqatlanish shoxobchalarini yanada kengaytirish maqsadida chet el tajribalaridan foydalangan holda hamda
xorijiy malakali mutaxassislarning bilim va ko‘nikmalari asosida hududimizda turli xil umumiy ovqatlanish shoxobchalari
ochilmoqda. Shu bilan birga, gastronomik turizm axborot markazlarini tashkil etish orqali xorijiy mamlakatlarning umumiy
ovqatlanish xizmatiga qaratilgan ilg‘or tamoyillar va sifatni oshirish bo‘yicha tajribalar tahlili ilmiy asoslantirilgan.

Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 YASHIL IQTISODIYOT VA TARAQQIYOT

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.