Turizmni rivojlantirishda oziq-ovqat xizmatlarining samaradorligini oshirish va O‘zbekistonda turistlarga ovqatlanish xizmatlarini takomillashtirish mexanizmlari

Turizmni rivojlantirishda oziq-ovqat xizmatlarining samaradorligini oshirish va O‘zbekistonda turistlarga ovqatlanish xizmatlarini takomillashtirish mexanizmlari

Authors

  • Charos Maxmadiyeva
  • Muslima Amiriddinova

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.14531123

Keywords:

gastronomik turizm, oziq-ovqat xizmatlari, umumiy ovqatlanish shoxobchalari, ovqatlanish xizmatlari va turlari, xorijiy franshizalar, samaradorlik usullari va tahlili.

Abstract

Ushbu maqola mamlakatimizda turizmni rivojlantirishda oziq-ovqat xizmatlarining samaradorligini oshirish
va O‘zbekistonda turistlarga ovqatlanish xizmatlarini takomillashtirish mexanizmlarini ishlab chiqishga qaratilgan.
Umumiy ovqatlanish shoxobchalarini yanada kengaytirish maqsadida chet el tajribalaridan foydalangan holda hamda
xorijiy malakali mutaxassislarning bilim va ko‘nikmalari asosida hududimizda turli xil umumiy ovqatlanish shoxobchalari
ochilmoqda. Shu bilan birga, gastronomik turizm axborot markazlarini tashkil etish orqali xorijiy mamlakatlarning umumiy
ovqatlanish xizmatiga qaratilgan ilg‘or tamoyillar va sifatni oshirish bo‘yicha tajribalar tahlili ilmiy asoslantirilgan.

Author Biographies

Charos Maxmadiyeva

“Ipak Yo‘li” turizm va madaniy meros xalqaro
universiteti mustaqil izlanuvchisi va “Ipak Yo‘li”
turizm va madaniy meros xalqaro universiteti
assistent-o‘qituvchisi

Muslima Amiriddinova

“Ipak Yo‘li” turizm va madaniy meros xalqaro
universiteti mustaqil izlanuvchisi va “Ipak
Yo‘li” turizm va madaniy meros xalqaro
universiteti assistent-o‘qituvchisi

Published

2024-12-07
Loading...