Don maxsulotlari sifat ko‘rsatkichlariga sovuq konditsionerlash tizimini samaradorligini tahlil qilish
DOI:
https://doi.org/10.5281/zenodo.14241721Keywords:
Donni sovuq namlash, namlash tizimi, bosim, nisbiy namlik ko‘rsatkichlari.Abstract
Ushbu maqola don mahsulotlari sifat ko‘rsatkichlarini yaxshilashda sovuq konditsionerlash tizimining
samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqotda, sovuq konditsionerlashning donning namligi, harorati va mikrobiologik holatini
nazorat qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ma’lumotlar yig‘ish va tahlil qilishda statistika va matematik modellar qo‘llanilib,
tizimning iqtisodiy samaradorligi ham baholandi. Natijalar, ushbu texnologiyaning don mahsulotlarini saqlash va sifatini
oshirishda yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Maqola, sovuq konditsionerlash tizimlarini qishloq xo‘jaligi va
oziq-ovqat sanoatida joriy etishning muhimligini ta’kidlaydi va kelgusida uning yanada takomillashishiga oid tavsiyalar
beradi.

Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 YASHIL IQTISODIYOT VA TARAQQIYOT

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.