Don maxsulotlari sifat ko‘rsatkichlariga sovuq konditsionerlash tizimini samaradorligini tahlil qilish

Don maxsulotlari sifat ko‘rsatkichlariga sovuq konditsionerlash tizimini samaradorligini tahlil qilish

Authors

  • Azamat Yusupov
  • Gulhayo Akramova

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.14241721

Keywords:

Donni sovuq namlash, namlash tizimi, bosim, nisbiy namlik ko‘rsatkichlari.

Abstract

Ushbu maqola don mahsulotlari sifat ko‘rsatkichlarini yaxshilashda sovuq konditsionerlash tizimining
samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqotda, sovuq konditsionerlashning donning namligi, harorati va mikrobiologik holatini
nazorat qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ma’lumotlar yig‘ish va tahlil qilishda statistika va matematik modellar qo‘llanilib,
tizimning iqtisodiy samaradorligi ham baholandi. Natijalar, ushbu texnologiyaning don mahsulotlarini saqlash va sifatini
oshirishda yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Maqola, sovuq konditsionerlash tizimlarini qishloq xo‘jaligi va
oziq-ovqat sanoatida joriy etishning muhimligini ta’kidlaydi va kelgusida uning yanada takomillashishiga oid tavsiyalar
beradi.

Author Biographies

Azamat Yusupov

Texnika fanlari bo‘yicha falsafa doktori,dotsent

Gulhayo Akramova

Andijon mashinasozlik instituti tayanch doktoranti

Published

2024-11-07
Loading...