Mahalliy gastranomik turizmni rivojlantirishda nazariy asoslar
DOI:
https://doi.org/10.55439/GED/vol1_iss11-12/a302Keywords:
gastranomiya, mahalliy gastronomiyaning afzalliklari, oziq-ovqatning individual xususiyatlari, belgilangan joyda mahalliy gastronomiya.Abstract
Gastranomik turizmni rivojlantirishda har bir hududning mahalliy oziq-ovqat mahsulotlari katta ahamiyat
kasb etadi. Shu sababli, ushbu maqolada turistlarning oziq-ovqat bilan bog‘liq xususiyatlari va mahalliy gastronomiyaning
mahalliy hamjamiyat uchun ham, dunyo miqyosida ham turistlarga keltiradigan naflari muhokama qilinadi. Bundan tashqari,
gastranomiya turizmi orqali olinadigan natijalar hamda bu borada amalga oshirish lozim bo‘lgan ishlar borasida
xulosa va takliflar keltirib o‘tilgan.

Downloads
Published
2023-12-05
Issue
Section
Articles