Mahalliy gastranomik turizmni rivojlantirishda nazariy asoslar

Mahalliy gastranomik turizmni rivojlantirishda nazariy asoslar

Authors

  • Sultonov B. A.

DOI:

https://doi.org/10.55439/GED/vol1_iss11-12/a302

Keywords:

gastranomiya, mahalliy gastronomiyaning afzalliklari, oziq-ovqatning individual xususiyatlari, belgilangan joyda mahalliy gastronomiya.

Abstract

Gastranomik turizmni rivojlantirishda har bir hududning mahalliy oziq-ovqat mahsulotlari katta ahamiyat
kasb etadi. Shu sababli, ushbu maqolada turistlarning oziq-ovqat bilan bog‘liq xususiyatlari va mahalliy gastronomiyaning
mahalliy hamjamiyat uchun ham, dunyo miqyosida ham turistlarga keltiradigan naflari muhokama qilinadi. Bundan tashqari,
gastranomiya turizmi orqali olinadigan natijalar hamda bu borada amalga oshirish lozim bo‘lgan ishlar borasida
xulosa va takliflar keltirib o‘tilgan.

Author Biography

Sultonov B. A.

Toshkent davlat iqtisodiyot universiteti Samarqand filiali assistenti

Published

2023-12-05
Loading...